Om Fotograferingen

Her kommer lidt råd og vejledning omkring fotograferingen…. inden, under og efter.

 

Hvilken påklædning?

Påklædningen må gerne være så neutral som muligt for at fremhæve ansigtet bedst muligt. Ved gruppebilleder er det optimalt, hvis alle har ensfarvet, lyst tøj på. Du kan finde flere oplysninger om påklædning til fotografering her: https://maiolsson.dk/ekstra/what-to-wear/

 

Særlige ønsker til billederne

Inden fotograferingen, vil der blive taget en snak om særlige ønsker til billederne, f.eks. poseringer, baggrunde, lokationer eller til efterbehandlingen af billederne (sort/hvid, toning eller andre effekter). Send gerne links på eksempler til mig inden fotograferingen, så jeg har en idé om, hvad der ønskes. Hvis man er lidt på bar bund eller egentlig bare vil lade det være op til fotografen, hvordan billederne skal være, så har jeg masser af ideer til gode poseringer som vil få de bedste (og mest naturlige) udtryk frem på billedet.

 

Hvor længe varer fotograferingen?

Der bliver sat rigelig tid af til fotograferingen, da det er vigtigt, at det foregår under så rolige forhold som muligt. Man bør derfor beregne ca. 30-45 minutter.

Ved fotografering af nyfødte, afsættes 2 timer da der er særlige forhold, der skal vises hensyn til, såsom spisning, bleskift og få barnet til at sove.

 

Betaling og levering af billederne

Alle billederne vil blive nummereret og gemt på Onedrive og et link til billederne vil blive sendt pr mail indenfor 2 hverdage. Dette link vil kun være tilgængeligt for dig, og kun du vil kunne se dine billeder. I mailen vil du også modtage en faktura, som bedes betalt inden udlevering af de endelige billeder. Billederne vil i første omgang være ubehandlede, vandmærkede og i lav opløsning, og blot til rådighed for en udvælgelse. Når du har udvalgt de ønskede billeder, returneres mailen med oplysning om billednumrene. De udvalgte billeder vil dernæst blive færdigbehandlede og klar til afhentning indenfor 1-2 uger. Dine udvalgte billeder, vil blive gemt i 3 år. Resten af billederne vil blive slettet indenfor et par måneder efter fotograferingen, med mindre at andet er aftalt.

 

Ophavsretten

Billederne er omfattet af ophavsretsloven og du må således ikke videresælge dem uden skriftlig aftale med mig. Billederne kan blive fremvist på min hjemmeside, Facebook firmaprofil eller blive anvendt ved kommercielle sammenhænge såsom annoncering, flyers o.lign. med mindre andet er aftalt. Hvis du ikke ønsker dine billeder vist på min hjemmeside, vil dette naturligvis blive respekteret.