Her kommer lidt råd og vejledning omkring konfirmationsfotograferingen…. inden, under og efter.

 

Inden dagen

Inden dagen kommer, vil der blive taget en snak om særlige ønsker til billederne. Omkring de formelle portrætbilleder kan I f.eks. tage stilling til poseringer, lokationer eller til efterbehandlingen af billederne (sort/hvid, toning eller andre effekter). Send gerne links på eksempler til mig inden fotograferingen, så jeg har en idé om, hvad der ønskes. Hvis man er lidt på bar bund eller egentlig bare vil lade det være op til fotografen, hvordan billederne skal være, så har jeg masser af ideer til gode poseringer som vil få de bedste (og mest naturlige) udtryk frem på jeres søns eller datters konfirmationsbilleder.

Omkring stemningsbillederne, der vil blive taget under hele dagen/aftenen, vil jeg forsøge at forholde mig som fluen på væggen og derved tage billeder af de ægte stemninger så ubemærket som muligt. Skulle I ønske billeder, der kræver lidt mere iscensættelse, f.eks. gruppebilleder, så vil jeg med glæde også tage disse, I skal bare sige til.

Et depositum skal betales ved booking af fotograferingen.

Og husk at forhøre jer med præsten, om der må blive fotograferet i kirken.

 

På dagen

Jeg vil ankomme ca. 30 minutter inden konfirmationen og kan således få billeder af gæsternes og konfirmandens ankomst i kirken.

De formelle portrætbilleder vil typisk blive taget efter kirken og bør ikke tage mere end  30-45 minutter af hensyn til konfirmanden, forældrene og den efterfølgende fest. Men det er helt op til jer, hvor meget tid, vi skal bruge. Det er jer, der bestemmer 🙂

 

Efter dagen

De formelle portrætbilleder vil blive nummereret og gemt på Skydrive og et link til billederne vil blive sendt pr mail indenfor 2 hverdage. Dette link vil kun være tilgængeligt for jer, og kun I vil kunne se jeres billeder. I mailen vil I også modtage en faktura, som bedes betalt inden udlevering af de endelige billeder. Billederne vil i første omgang være ubehandlede og i lav opløselighed, og blot til rådighed for en udvælgelse. Når I har udvalgt de ønskede billeder, returneres mailen med oplysning om billednumrene. De udvalgte billeder vil dernæst blive færdigbehandlede, printet i de ønskede størrelser og klar til afhentning indenfor 1-2 uger.

Stemningsbillederne fra festen vil blive leveret på en cd til jer.

 

Ophavsretten

Billederne er omfattet af ophavsretsloven og I må således ikke videresælge dem uden skriftlig aftale med mig. Billederne kan blive fremvist på min hjemmeside, eller blive anvendt ved kommercielle sammenhænge såsom annoncering, flyers o.lign. med mindre andet er aftalt. Hvis I ikke ønsker jeres billeder vist på min hjemmeside eller anvendt ved kommercielle sammenhænge, vil dette naturligvis blive respekteret.